Vacature Bewindvoerder (32 uur per week) M/V

Vacature Bewindvoerder (32 uur per week) M/V

FHV Castricum is een kleinschalig bedrijf welke bijdraagt aan het laten participeren van mensen met financiële problemen in de maatschappij door middel van beschermingsbewind, inkomensbeheer en financiële coaching. FHV Castricum regelt alle financiële zaken voor mensen die door uiteenlopende redenen dat zelf niet (of tijdelijk niet) kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: mensen met een psychische stoornis, een verstandelijke beperking, een verslaving, maar ook ouderen en mensen welke moeilijk om kunnen gaan met financiën behoren tot de doelgroep. Door groei van het bedrijf is FHV Castricum op zoek naar uitbreiding van haar team.

Plaats in de organisatie:
Geeft leiding aan de Assistent Bewindvoerder en is eindverantwoordelijke in dossiers. Legt verantwoording af aan directie.

Opleidingsniveau en benodigde kennis:
Voor het uitvoeren van deze functie is een HBO Opleiding (passende) , of MBO 4 Opleiding (passende) + 2 jaar werkervaring als (Assistent) Bewindvoerder vereist.

Functieprofiel
Je bent eindverantwoordelijk voor een cliëntenbestand en verricht hiervoor, met ondersteuning van de assistent bewindvoerder, alle financiële, juridische, fiscale en administratieve handelingen. In deze zelfstandige rol communiceer je veelvuldig met instanties zoals rechtbanken, schuldeisers, gemeenten, cliënten en zorgverleners. Je bent het eerste aanspreekpunt en ‘het gezicht’ voor de klant. Je werkt accuraat, want kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Je bent in staat om daadkrachtig en rustig alle voorkomende situaties op te lossen. Je bent uiteraard op de hoogte van alle recente ontwikkelingen in het vakgebied. Je weet wat er van jou wordt verwacht en handelt hier naar. Je begeleidt de assistent bewindvoerder bij inhoudelijke vraagstukken. Je delegeert taken naar de assistent bewindvoerder en blijft het dossier monitoren en de processen bewaken. Je houdt je voornamelijk bezig met de hoofdlijnen en legt verantwoording af aan de directie.

Competenties
✓ Kennis van de sociale kaarten
✓ Besluitvaardig
✓ Reflectief vermogen / leervermogen
✓ Geduldig
✓ Flexibel
✓ Klantgericht en omgevingsbewust
✓ Zelfstandig en initiatiefnemer
✓ Goede kennis van de Nederlandse taal, zowel in woord als in geschrift
✓ Goede contactuele vaardigheden
✓ In staat snel te schakelen
✓ In staat te delegeren
✓ In staat het grote geheel te overzien en te beheersen
✓ Integer
✓ Accuraat
✓ Stressbestendig
✓ In het bezit van rijbewijs B

Wat heeft FHV Castricum te bieden?
✓ Afwisselend en uitdagend werk in een leuk team met een brede doelgroep
✓ Eigen verantwoordelijkheid en hoge mate van vrijheid van handelen
✓ Marktconform salaris
✓ Mogelijkheid tot het volgen van vakspecifieke opleidingen
(verplichting PE punten)

Contactpersoon
Mevrouw L. van der Voort- Schol
lanir@fhvcastricum.nl / FHV Castricum, postbus 375, 1900 AJ CASTRICUM